Doorgaan Annuleren

Terugkeer startmenu Windows 8 in september

22 april 2014 13:20

In september zou Microsoft met een volgende grote update voor Windows 8 komen die onder andere het startmenu terug brengt. Dat claimt de Rus Wzor, een bekend persoon als het gaat om Windows-geruchten.

Microsoft beloofde de terugkeer van het startmenu tijdens het Build-evenement, begin april. De update moet in september verschijnen en gaat mogelijk 8.2 heten, maar Windows 8.1 update 2 is ook een mogelijkheid. Microsoft zou intern nog in discussie zijn over de naam.

Naast de terugkeer van het startmenu, wordt het waarschijnlijk ook mogelijk om Apps in een venster op het bureaublad te draaien. Op dit moment is het enkel mogelijk om Apps over het volledige scherm te draaien.

Verder claimt Wzor dat Windows 9 gratis wordt, terwijl Microsoft ook werkt aan Windows Cloud, een besturingssysteem dat hevig leunt op de cloud, net zoals Chrome OS van Google. Er zou dan betaald moeten worden voor extra opslag of om gebruik te kunnen maken van Office.

Onlangs bracht Microsoft de eerste update uit voor Windows 8.1. Na die update moet het besturingssysteem beter werken met muis en toetsenbord. Nieuw is onder meer dat het besturingssysteem voor gebruikers met een pc zonder touchscreen opstart in desktopomgeving.


Reacties op dit onderwerp