Doorgaan Annuleren

Microsoft stelt Windows Phone 8.1 beschikbaar

15 april 2014 10:07

Microsoft heeft de update naar Windows Phone 8.1 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Zij kunnen vanaf nu aan de slag met de nieuwste versie van het besturingssysteem, om de compatibiliteit met hun applicaties te testen. Ook de gewone consument kan de update desgewenst al installeren.

Via het Windows Phone Preview for Developers-programma kunnen ontwikkelaars de update binnen hengelen, daarvoor is wel een ontwikkelaars-account benodigd, wat geld kost. Een alternatieve optie is om een project te registreren bij Microsoft's App Studio.

Met de update kunnen ontwikkelaars alvast bekijken of hun applicaties goed samenwerken met de nieuwste versie van het besturingssysteem. Ook kunnen ze optimalisaties doorvoeren, of gebruikmaken van geheel nieuwe functionaliteit die Windows Phone 8.1 introduceert.

Windows Phone biedt verschillende verbeteringen en nieuwigheden. Voor Amerikaanse gebruikers wordt een verbeterde spraakassistent geïntroduceerd. Ook krijgen gebruikers de beschikking over een notificatiecentrum waarin met enkele schakelaars ook zaken als WiFi en bluetooth in- en uitgeschakeld kunnen worden.

Nokia zal de update naar Windows Phone 8.1 gedurende de zomer naar alle Windows Phone 8-apparaten uitrollen, de nieuwe Nokia Lumia 630 en Lumia 930 zijn standaard al voorzien van het besturingssysteem. Andere fabrikanten hebben nog niets bekendgemaakt.

Screenshot galerij
Reacties op dit onderwerp