Doorgaan Annuleren

Windows 8.1 krijgt interactieve tegels

14 april 2014 08:37

Een inmiddels bekend onderdeel van Windows 8 zijn de zogenaamde Live Tiles die je op het startscherm van de touch-interface terugvindt. Deze tegels kunnen het icoon van een app of live informatie tonen, maar mogelijk worden ze binnenkort ook interactief.

Uit een interne video van Microsoft, online gezet door Windows Blog Italia, blijkt dat onderzoekers van het bedrijf uit Redmond werken aan interactieve tegels voor het startscherm van Windows 8. Zo wordt onder meer getoond hoe je in de tegel van de muziek-app naar songteksten kunt zoeken, of in de tegel van de Mail-app door de inbox kunt scrollen.

Bekijk het filmpje

Daarnaast wordt er in onderstaande video een nieuwe sidebar getoond waarin deze tegels geplaatst kunnen worden. Wanneer je dan in een full-screen app of de desktopomgeving werkt kun je informatie in de tegels bekijken en zelfs bestanden met deze tegels uitwisselen.

Bekijk het filmpje

Of dit een functie is waar we op korte termijn toegang tot krijgen is nog niet bekend. Het lijkt erop dat de functie momenteel nog door een team van Microsoft ontwikkeld wordt. Sinds afgelopen week is de Windows 8.1 Update 1 beschikbaar voor iedereen met een Windows 8.1 laptop, tablet of desktop pc. Deze update brengt verschillende verbeteringen, met name gericht op gebruikers van een toetsenbord en muis. Daarnaast maakte Microsoft bekend in een toekomstige het startmenu weer terug te brengen, inclusief een menu met de Live Tiles.

Reacties op dit onderwerp

april 2014