Doorgaan Annuleren

Windows 8.1 in augustus naar fabrikanten

08 juli 2013 22:10

De RTM-versie van Windows 8.1 komt eind deze zomer beschikbaar voor de OEM's.

Microsoft brengt Windows 8.1, codenaam 'Blue', eind augustus beschikbaar voor zijn OEM's (original equipment manufacturers). Dat heeft vice president en CFO Tami Reller bevestigd tijdens Microsofts Worldwide Partner Conference 2013 in Houston.

Eind juni kwam de eerste preview-versie van Windows 8.1 beschikbaar voor het publiek. Deze eerste grote update van Windows 8 komt met een grote reeks aan aanpassingen en brengt daarbij ondermeer het bekende uitklappende Start-menu terug.

Microsoft heeft daarbij heel goed geluisterd naar de feedback die het massaal heeft gekregen in de maanden na de release van Windows 8, bekende CEO Steve Ballmer tijdens zijn openings-keynote in Houston. Microsoft kiest zoals bekend met meer en snellere updates aan Windows voor een heel nieuw release-schema van zijn OS.

De RTM-versie is de eerstvolgende geplande uitgave van Windows 8.1. Deze moet vervolgens ook snel beschikbaar komen voor eindgebruikers. Alle huidige Windows 8- en Windows RT-gebruikers krijgen de update dan gratis uitgerold. De eerste hardware-apparaten met preloaded Windows 8.1 verschijnen waarschijnlijk rond september op de markt.

Reacties op dit onderwerp