Doorgaan Annuleren

Reputatiesysteem Xbox one voor stimulatie goed gedrag

05 juli 2013 11:36

Microsoft wil goed gedrag stimuleren en misbruik beperken op het netwerk van de nieuwe Xbox One. Bijvoorbeeld ruzies en pesterijen zouden hiermee beperkt moeten worden waardoor het ook leuk blijft op het netwerk. Om dit klaar te spelen gaat Microsoft een systeem introduceren welke de reputatie van een gebruiker bijhoudt.

Mike Lavin, de senior product manager van Microsoft, heeft in een gesprek met OXM aangegeven dat Microsoft een aantal mogelijke reputatiesystemen heeft onderzocht. Hierdoor is men erachter gekomen wat men wel en niet moet toepassen. Volgens Lavin wil Microsoft met een heel nieuw eigen systeem komen.

Volgens Lavin zullen 'aardige' en goede spelers zeker beloond worden. Zo participeert men alleen in gamesessies met gamers die eenzelfde reputatie en Gamerscore hebben. Er wordt dus niet alleen gekeken naar je skills, maar ook hoe je je gedraagt. Zo komen spelers met dezelfde eigenschappen bij elkaar, dus ook minder sociale spelers zullen bij elkaar terecht komen.

Het systeem controleert je gedrag op lange termijn. Dit betekent dat enkele blocks en klachten je reputatie nog niet zullen schade, maar als men continu negatieve feedback ontvangt, dan zal dit zeer zeker invloed hebben op de reputatiescore. Volgens Lavin, gaat de reputatiescore ''een belangrijke rol'' spelen, aangezien deze score even zichtbaar zal zijn als de Gamerscore.

Als spelers besluiten om als nog het rechte pad op te zoeken, dan zal de score weer langzaam over een langere periode stijgen. Bovendien kan men ook meedoen aan diverse community events, als Xbox Live Rewards, waardoor de reputatie van spelers ook kan stijgen.

Reacties op dit onderwerp