Doorgaan Annuleren

Xbox One mogelijk betere hardware voor release

15 juli 2013 10:37

Sinds de presentatie van Microsofts volgende generatie console heeft deze flink wat kritiek te voorduren gehad. Eerst met het nieuwe DRM systeem welke Microsoft inmiddels heeft gewijzigd om de consument tevreden te stellen. Daarnaast is de PS4 van concurrent Sony nog steeds in het voordeel door een lagere prijs en snellere specificaties. Dat laatste is volgens Microsoft spoedig verleden tijd.

Volgens geruchten wil Microsoft de kloksnelheid van de GPU van de Xbox One gaan verhogen. Hierdoor zou deze gelijk worden aan de kloksnelheid van de PS4. Daarnaast zou Microsoft het werkgeheugen van 8 GB naar 12 GB willen verhogen. Dit is nog echter minder zeker. het vergroten van het werkgeheugen zou met DirectX 11.2 te maken kunnen hebben. Met "Tiled Resources" zouden grotere textures in het werkgeheugen geladen kunnen worden waarmee het detailniveau significant verbeterd kan worden, zonder dat de videokaart zwaarder wordt belast. Hiervoor is echter wel een deel van het werkgeheugen nodig, waardoor een verdere verhoging van de beschikbare capaciteit wel logisch lijkt.

Het ontwikkelteam van de Xbox One heeft verder aan diverse ontwikkelaars van games aangegeven om te kijken wat zij graag wat hardware betreft verbeterd willen zien aan de Xbox One, waarmee de mogelijkheid ook nog open wordt gehouden voor nog verder gaande aanpassingen aan de Xbox One om de hogere adviesprijs ten opzichte van de PlayStation 4 beter te verantwoorden.

Reacties op dit onderwerp