Doorgaan Annuleren

‘Microsoft vervroegt lancering Surface Pro en overweegt prijsverlaging’

29 november 2012 17:27

Hoewel Microsoft zelf nog geen cijfers bekendgemaakt heeft of specifieke uitspraken over de verkopen gedaan heeft lijkt het de softwaregigant niet voor de wind te gaan. De afgelopen weken verschenen er diverse berichten dat de verkopen van Windows 8 tablets ver onder verwachting zijn en dat de Surface RT tablet ook niet datgene brengt dat men verwacht had.

Surface RT

Als we de bronnen van Digitimes mogen geloven zou het aantal bestellingen voor de Surface voor Windows RT tablet inmiddels al gehalveerd zijn, voornamelijk doordat consumenten terughoudend zijn door het ‘beperkte’ Windows RT besturingssysteem. Het verwachte aantal te verschepen Surface RT tablets in 2012 zou van 4 miljoen teruggezet zijn naar 2 miljoen. Ook andere Windows RT tablets die reeds gelanceerd zijn, waar er nog maar weinig van daadwerkelijk in de winkel liggen, zouden te maken hebben met tegenvallende verkoopaantallen.

Surface Pro

De bronnen bij toeleveranciers van Microsoft zouden ook aangegeven hebben dat Microsoft zelf het vertrouwen in een goede verkoopresultaten van de Surface RT tablet een beetje kwijt is. Daarom zou het bedrijf besloten hebben de krachtigere en met Windows 8 uitgeruste Surface voor Windows 8 Pro tablet eerder te introduceren. De lancering zou vervroegd worden naar ergens in de komende weken. Daarnaast zou Microsoft een prijsverlaging van de Surface Pro overwegen om meer klanten aan te trekken.

Het zijn natuurlijk allemaal geruchten maar waar rook is, is ook vaak vuur. Wellicht dat het Microsoft zou helpen de Surface tablets beschikbaar te stellen in meerdere regio’s, waaronder Nederland.

Lees verder op

Reacties op dit onderwerp