Doorgaan Annuleren

Nog ruim 1 miljoen XP gebruikers in Nederland

11 maart 2014 09:11

Er zijn bij Nederlandse consumenten nog ongeveer 1 miljoen computers die gebruikmaken van Windows XP, volgens Microsoft. Microsoft noemt hierbij enkel de cijfers van consumenten. Gegevens over de zakelijke markt zijn niet bekendgemaakt.

De ondersteuning van Windows XP loopt af op 8 april aanstaande en dat betekent dat nieuwe kwetsbaarheden in de beveiliging niet meer gedicht worden door Microsoft. Kwaadwillenden krijgen vanaf dan als het ware vrij spel om Windows XP-systemen uit te buiten. Het is wat Microsoft dan ook de hoogste tijd om over te stappen op Windows 7 of 8.

Precies dat advies is in het afgelopen kwartaal opgevolgd door zo'n 225.000 Nederlanders, meldt Microsoft Nederland. Daarmee blijft het aantal Windows XP-systemen echter nog steeds op 1 miljoen stuks steken, daarbij gaat het enkel om consumentensystemen. Een jaar geleden waren er nog zo'n 2,7 miljoen Windows XP-gebruikers.

Toch is 1 miljoen systemen nog altijd aanzienlijk wat. Microsoft roept deze gebruikers op om alsnog over te stappen of na 8 april geen verbinding met het internet te maken.

In de zakelijke markt wordt Windows XP ook nog op relatief grote schaal gebruikt. Onze verwachting is dan ook dat het einde van de ondersteuning nog grote problemen zal opleveren.

Reacties op dit onderwerp