Doorgaan Annuleren

Update 1 voor Windows 8.1 bereikt RTM status

04 maart 2014 09:45

De eerste grote update voor Windows 8.1, die op 8 april uit zou komen, heeft de RTM status bereikt. Daarmee is de update af en kan deze naar de fabrikanten verscheept worden.

De update is hoofdzakelijk bedoeld om het gebruik op apparaten zonder touchscreen eenvoudiger te maken. In de update krijgen apps uit de Windows Store een titelbalk met daarin een knop om ze te minimaliseren of te sluiten. Ook krijgen ze een icoon op de taakbalk van de desktop, waardoor ze zich als reguliere apps gedragen en de twee verschillende 'omgevingen' van Windows 8.1 dichter bij elkaar moeten komen. Bovendien heeft Microsoft een afsluitmenu toegevoegd.

Daarnaast is de geheugenruimte die Windows inneemt verminderd, waardoor fabrikanten apparaten kunnen maken met een werkgeheugen ter grootte van 1GB en opslag ter grootte van 16GB, iets wat goedkopere apparaten mogelijk moet maken.

Tijdens de presentatie van de update maakte Microsoft ook bekend dat het inmiddels 200 miljoen Windows 8-licenties heeft verkocht, anderhalf jaar na zijn introductie. Windows 7 verkocht in de eerste twee jaar 450 miljoen keer.

Lees hier meer over de eerste grote update voor Windows 8.1

Reacties op dit onderwerp