Doorgaan Annuleren

Update moet Windows 8.1 muisvriendelijker maken

24 februari 2014 09:34

De aankomende grote update voor Windows 8.1, beter bekend als Windows 8.1 Update 1, zou het besturingssysteem beter geschikt moeten maken voor apparaten zonder touchscreen. Dat heeft Microsoft tijdens een presentatie laten weten.

Veel gebruikers klaagden met de komst van Windows 8, dat het besturingssysteem teveel gericht was op touchscreen apparaten. De aankomende update zou de bediening van het besturingssysteem met de muis weer eenvoudiger moeten maken. Daarnaast stelt Microsoft dat de vernieuwingen niet ten koste gaan van de 'touch-ervaring'.

Onlangs verscheen er al een gelekte versie van de update op internet. Hieruit bleek al onder andere dat het mogelijk zal zijn om Apps vanaf de desktop te draaien waarbij de apps een titlebar hebben en gemini- en maximalieerd kunnen worden. Daarnaast kunnen ze vastgepind worden aan de taskbar. Daarnaast zou Windows standaard naar de desktop omgeving opstarten met de update als er geen touchscreen aanwezig is.

Ook moet de update voor Windows 8.1 een grotere variatie in hardware ondersteunen. Wederom werden geen verdere details geopenbaard. Belfiore bevestigde daarnaast dat de startknop terugkomt, al is onduidelijk wat daarmee wordt bedoeld: er zit al een startknop in Windows 8.1. De zoekfunctie krijgt in de update ook verbeteringen. Volgens Belfiore komt de software-update deze lente uit, maar een specifieke releasedatum is nog onbekend.

Tijdens de MWC-presentatie maakte Microsoft ook bekend dat het inmiddels 200 miljoen Windows 8-licenties heeft verkocht, anderhalf jaar na zijn introductie. Windows 7 verkocht in de eerste twee jaar 450 miljoen keer.


Reacties op dit onderwerp