Doorgaan Annuleren

Ook Office web applicaties krijgen nieuwe naam

29 januari 2014 10:22

Softwaregigant Microsoft heeft nog maar net zijn SkyDrive-dienst omgedoopt tot OneDrive, maar het is nog lang niet klaar met het verzinnen van nieuwe namen voor zijn producten. De webapplicaties van productiviteitssuite Office gaan binnenkort verder onder de naam 'Office Online', zo meldt The Verge.

Momenteel heten de online versies van bekende programma's als Word en Excel nog respectievelijk 'Word Web App' en 'Excel Web App'. Dat wordt op korte termijn veranderd in 'Word Online' en 'Excel Online'. Hetzelfde geldt voor andere webapplicaties als PowerPoint en OneNote.

De nieuwe naam is onderdeel van een campagne van Microsoft om de online versies van zijn beroemde programma's beter onder de aandacht te brengen. Zo zijn de apps momenteel alleen toegankelijk via een menu in online opslagdienst SkyDrive, maar moeten ze in de toekomst vanaf een centrale site te openen zijn.

Volgens geruchten wordt dat Office.com, dat nu nog dienst doet als portaal voor Microsofts Office 365-dienst, de betaalde online Office-versie.

Vermoedelijk wil het bedrijf met deze nieuwe zetten het oprukkende Google Docs van zijn grote concurrent een halt toeroepen. Hoewel Office nog verreweg het populairst is onder zowel consumenten als bedrijven, groeit het aantal gebruikers van de concurrerende apps van Google gestaag

Reacties op dit onderwerp