Doorgaan Annuleren

Windows 8.1 vanaf 18 oktober beschikbaar

13 augustus 2013 09:45

Eind augustus zal Microsoft de RTM versie van Windows 8.1 uitbrengen. Het zal echter tot 18 oktober duren voordat de eerste apparaten in de winkels liggen en de update uitgerold wordt naar bestaande pc's en tablets.

Windows 8.1 zal die dag beschikbaar komen als gratis update voor alle Windows 8 gebruikers. Daarmee komt de eerste grote update voor het nieuwste besturingssysteem ruim een jaar na de release.

Microsoft heeft de rtm (release to manufactering) build van 8.1 voor eind augustus gepland staan. Tegen deze tijd zal Microsoft de finale versie ook naar de OEM's sturen zodat zij hiermee kunnen gaan testen en hun hardware van Windows 8.1 kunnen voorzien.

Normaal gezien komt de rtm versie kort daarna op Technet en MSDN beschikbaar, echter is Microsoft dat deze keer niet van plan aldus Foley. Waarom Microsoft de rtm versie niet direct op Technet en MSDN pucliceert is onbekend.

In tegenstelling tot de traditionele servicepacks brengt Windows 8.1 niet alleen patches en bugfixes, maar ook een groot aantal vernieuwingen naar het besturingssysteem. Wat er precies nieuw is en een preview van Windows 8.1 kun je hier vinden.

Reacties op dit onderwerp