Doorgaan Annuleren

Windows 8.1 eenvoudiger voor beginners

12 augustus 2013 13:14

Afgelopen juni konden we al de preview versie van de grote update voor Windows 8 downloaden. Dat wil echter nog niet zeggen dat Microsoft klaar is met de ontwikkeling hiervan. Vandaag is een nieuwe build van Windows 8.1 gelekt waar weer enkele vernieuwingen terug te vinden zijn.Microsoft heeft binnen Windows 8.1 al diverse functies verbeterd en opties toegevoegd om het systeem gebruiksvriendelijker te maken, maar voor de beginnende gebruiker kan het besturingssysteem met alle nieuwe input-methoden en opties een doolhof zijn. Om deze gebruikers te helpen heeft Microsoft in versie 9741 van de software, een Release to Manufacturing (RTM) testversie voor fabrikanten, een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Zo heeft Microsoft in deze versie van Windows 8.1 tips toegevoegd aan ingebouwde apps. Hiermee krijgen gebruikers te zien hoe ze snel middels touch-bewegingen kunnen navigeren en het Charms-menu kunnen gebruiken. Ook is er een Help + Tips applicatie toegevoegd waarin demonstratievideo’s getoond worden voor het navigeren binnen Windows 8, het toegang krijgen tot bestanden en het gebruiken van de instellingen. Een andere nieuwigheid is een knop met een icon van drie punten die binnen apps als Mail, Agenda en People extra opties toont.

Verdere nieuwigheden die we uit de nieuwe versie van Windows 8.1 kunnen halen zijn nieuwe achtergronden voor het startscherm, een vernieuwde versie van de Mail applicatie met een nieuwe sidebar en de mogelijkheid voor het openen van meerdere vensters, en de Skype applicatie die standaard geïnstalleerd is.

De verwachting is dat Microsoft Windows 8.1 en Windows 8.1 RT na de zomer uitrolt naar Windows en Windows RT apparaten. Deze update zal gratis te downloaden zijn via de Windows Store.

Reacties op dit onderwerp