Doorgaan Annuleren

Internet Explorer 11 ook voor Windows 7

01 juli 2013 11:09

Wanneer er een nieuwe versie van Internet Explorer uit wordt gebracht, is het nooit zeker of deze ook voor voorgaande versies van Windows beschikbaar komt. Microsoft heeft nu bekendgemaakt dat Internet Explorer 11 ook zal draaien onder de vorige versie van Windows, namelijk Windows 7. Windows Vista en XP vallen echter buiten de boot.

Nieuwe Internet Explorer-versies draaien zeker niet onder alle versies van het Windows-besturingssysteem. Zo werd Internet Explorer 9 niet meer uitgebracht op XP en versie 10 draaide enkel onder Windows 7 en 8. Bedrijven die deze versie nog gebruikten, moesten ofwel overstappen naar Windows 7 ofwel een andere browser gaan gebruiken, die Windows XP nog wel ondersteunde. Dat zou bijvoorbeeld Firefox kunnen zijn. Microsoft heeft echter bekendgemaakt dat IE 11 geschikt gemaakt zal worden voor gebruik met Windows 7. Bedrijven hoeven zich dus geen zorgen te maken, ook al hebben ze geen Windows 8.

Pas volgend jaar beschikbaar voor Windows 7
Wel is het zo dat Windows 7-gebruikers nog even geduld moeten hebben. IE 11 zal meteen beschikbaar zijn voor degenen die Windows 8 op de pc geïnstalleerd hebben op het moment dat versie 8.1 gelanceerd wordt. Dat is naar verwachting in oktober. Pas daarna wordt gewerkt aan het geschikt maken van de nieuwe browser voor Windows 7. Het zal dus waarschijnlijk nog een jaar duren voordat u daar gebruik van kunt maken.

Reacties op dit onderwerp