Doorgaan Annuleren

Maak zelf een tegel voor het Windows 8 startscherm

26 mei 2013 10:30

Wie Windows 8 gebruikt, kan niet om het nieuwe startscherm heen. Het is het eerste dat je te zien krijgt wanneer je je pc opstart en vervangt het oude startmenu dat Microsoft in de nieuwste versie van haar besturingssysteem achterwege heeft gelaten.

Net omdat het startscherm zo centraal staat in Windows 8, wil je het natuurlijk zo veel mogelijk naar je eigen smaak personaliseren. Met OblyTile creëer je mooie tegels voor desktopapplicaties en mappen, maar ook voor favoriete websites of veelgebruikte taken.

Maak een programmategelWanneer je desktopsoftware op je Windows 8-systeem installeert, wordt er meestal ook een snelkoppeling op je startscherm geplaatst. Helaas strookt die snelkoppeling niet met de nieuwe tegelinterface die Microsoft in Windows 8 hanteert.

Gelukkig biedt het gratis OblyTile een oplossing. Om te beginnen kan je de software hier downloaden en installeren.

Eenmaal geïnstalleerd, open je OblyTile en kan je meteen aan de slag om je eerste tegel te maken. Geef een naam aan de tegel, bijvoorbeeld ‘Firefox’, en bepaal vervolgens de locatie van het programma op je harde schijf.

Nu moet je alleen nog een afbeelding toewijzen, en je tegel is klaar. Die afbeelding kan je zelf maken (PNG van max. 200kB), maar er zijn ook heel wat geschikte afbeeldingen op het internet te vinden. Je kan ten slotte nog een tekstkleur en achtergrondkleur (voor transparante afbeeldingen) aanduiden.

Download OblyTile

Reacties op dit onderwerp