Doorgaan Annuleren

Microsoft maakt de Windows Store gebruikersvriendelijker

14 mei 2014 11:02

Microsoft heeft de Windows Store een update gegeven waarbij het uiterlijk op de schop wordt genomen. Om gebruikers te helpen bij het ontdekken van nieuwe applicaties zal de softwaregigant voortaan zelf lijsten met aanraders aanbieden.

Om gebruikers met een toetsenbord en muis tegemoet te komen heeft de interface van de Windows Store een update ondergaan. De navigatie is verbeterd en uitgebreid. De balk bovenin het scherm is bijvoorbeeld voorzien van nieuwe links die naar de toplijsten, categorieën, collecties en de gebruikersaccount verwijzen. Voorheen moesten desktopgebruikers met de rechtermuisknop klikken om deze onderdelen te kunnen bereiken.

Ontwikkelaars krijgen door de update van de Windows Store nu ook de mogelijkheid om hun Windows- en Windows Phone-apps aan elkaar te koppelen. Door die koppeling wordt het voor gebruikers mogelijk om in één klap een app voor beide platformen te kopen. Daarbij worden in-app-aankopen ook gesynchroniseerd op de verschillende platformen.

Het ontdekken van nieuwe applicaties wordt met behulp van gecureerde lijsten van Microsoft makkelijker. De softwaregigant gaat lijsten opstellen waarop hoogwaardige applicaties zullen terugkomen.


Reacties op dit onderwerp