Doorgaan Annuleren

Nieuwe details Windows 8.1 update 1 gelekt

22 januari 2014 14:04

Op internet zijn er enkele screenshots gelekt van wat lijkt, de meest recentie versie van de komende update voor Windows 8.1. Op de screenshots is onder andere een nieuwe optie te zien waarmee Apps uit de Windows Store op de taakbalk vastgepind kunnen worden.

De screenshots zijn op Twitter geplaatst door Wzor en vervolgens gepubliceerd door Neowin. Volgens Wzor, een Rus die vaker Windows versies vroeg in handen weet te krijgen, gaat het om een zeer recente build van de update voor Windows 8.1. Ook zouden er op korte termijn mogelijk iso's op internet te vinden zijn met de update. De eerste update van Windows 8.1 wordt in april bij de start van Microsofts Build-evenement verwacht en het lijkt erop dat er weinig grote visuele wijzigingen aan het OS zijn aangebracht.

Wel is op de nieuwe screenshots de nieuwe optie 'Show Store apps on the taskbar' te zien, voor het vastpinnen van Modern UI-apps op de taakbalk. Dit lijkt een nieuwe stap van Microsoft te zijn om de Modern UI-interface meer met de traditionele Windows-omgeving te laten versmelten. Dit zou volgens geruchten verder doorgevoerd worden bij Windows 9, die in april 2015 zou verschijnen en de mogelijkheid zou bieden om Modern UI-apps in een venster binnen de traditionele vensteromgeving te draaien.


Reacties op dit onderwerp