Doorgaan Annuleren

Microsoft voegt Windows Phone en Windows 8 store samen

27 september 2013 13:51

Microsoft gaat de App store van Windows 8 en Windows Phone samenvoegen. Bij een interne bijeenkomst zou Microsoft al een demo hebben getoond van een samengebrachte App portal. Hiermee zou Microsoft al verder zijn met het samenvoegen dan dat er aanvankelijk gedacht werd.

Diverse bronnen melden dat de stores in de eerste helft van 2014 samengevoegd zullen worden. In deze periode komt er voor beide platformen een grote update aan. Windows 8.1 krijgt de GDR1 update en Windows Phone 8 zou een update krijgen naar Windows Phone 8.1. Samen met deze updates zouden de stores worden samengevoegd.

Onduidelijk is nog hoe de gecombineerde app store zal gaan werken. Mogelijk kiezen er voor dat apps die specifiek voor tablets zijn ontwikkeld, niet op de telefoon geïnstalleerd kunnen worden, maar apps voor Windows Phone wel op tablates te instaleren zijn.

Het samenvoegen zou in ieder geval een positief effect hebben op het relatief lage aantal apps waar de Windows Phone en Windows store mee te maken hebben.


Reacties op dit onderwerp