Doorgaan Annuleren

Microsoft kondigt Windows 8.1 aan

30 mei 2013 13:20

In een blogpost vandaag heeft Microsoft de belangrijkste vernieuwingen van Windows 8.1 beschreven. Zo komt de startknop terug en wordt de update gratis. Volgens Mary Jo van ZDnet komt er echter ook een functie om direct naar het bureaublad op te starten.

Opstarten naar het Bureaublad

In de Milestone-preview versie van Windows 8.1, die binnenkort waarschijnlijk als “release preview” gepubliceerd wordt, heeft Microsoft een optie toegevoegd om direct naar het Bureaublad op te starten. Dit wil dus zeggen dat na het inloggen direct het Bureaublad getoond wordt en niet het startscherm zoals nu in Windows 8.

Startknop

Wanneer het Bureaublad geopend is, zal er weer een startknop zichtbaar zijn. Deze startknop zal tevens standaard ‘aan’ staan. De startknop ziet eruit zoals de startknop van de Charmsbar in Windows 8 en zal linksonder op de taakbalk geplaatst zijn net zoals bij Windows 7 en voorgaande versies. Wanneer er op de startknop gedrukt wordt zal echter niet het conventionele startmenu tevoorschijn komen, maar wordt net als in Windows 8 het startscherm getoond.Startscherm

Volgens Mary Jo zullen gebruikers ook de mogelijkheid hebben om het standaard startscherm te vervangen door de “Alle Apps” weergave waar kleine tegels worden getoond van alle apps zonder Live-functionaliteit. Gebruikers zullen deze tegels kunnen sorteren op meest gebruikt net zoals in het Windows 7 startmenu.
Daarnaast zal er een mogelijkheid zijn om de Bureaubladachtergrond ook als startscherm achtergrond in te stellen.Aankondiging van Microsoft

Reacties op dit onderwerp