Doorgaan Annuleren

Microsoft kondigt kleinere Windows 8 tablets aan

22 april 2013 08:56

Microsoft's CFO Peter Klein bevestigde deze week de geruchten dat Microsoft bezig is met verschillende fabrikanten om kleinere Windows 8-tablets op de markt te brengen. Het gaat dan vermoedelijk om 7- en 8-inch Windows 8-tablets. Klein vertelde dat een aantal van deze tablets binnen nu en de komende maanden op de markt zullen gaan verschijnen.

Hij gaf niet aan of Microsoft zelf van plan is om kleinere Windows 8-tablets te maken, maar dat zou geen gek idee zijn gezien het feit dat ze de 10-inch Surface en Surface Pro tablets ook zelf hebben gelanceerd. Microsoft veranderde onlangs de minimum vereiste resolutie voor Windows 8-apparaten, waardoor het mogelijk is geworden om 7-inch of 8-inch tablets op de markt te gaan brengen.

Volgens een recentelijk artikel van The Wall Street Journal is het vrijwel zeker dat er een 7-inch Microsoft Surface tablet gemaakt zal gaan worden. Naast het bevestigen van de geruchten, kondigde Klein ook aan dat hij het bedrijf zal gaan verlaten aan het einde van het huidige fiscale jaar. Klein heeft in totaal 11 jaar gewerkt voor Microsoft en was ruim vier jaar CFO van het bedrijf.

Reacties op dit onderwerp