Doorgaan Annuleren

Windows Blue is Windows 8.1

04 april 2013 13:09

Al langere tijd komen er geruchten over een grote update voor Windows 8. Steeds wordt er gesproken over Windows Blue. Onlangs is er echter informatie opgedoken dat de update de naam Windows 8.1 gaat krijgen. Windows Blue is enkel de werknaam voor de update.

Windows Blue is Windows 8.1

Eerder werd er al een link op Twitter gedeeld naar een screenshot waarin een recente versie van Windows Blue als Windows 8.1 aangeduid wordt. Ook andere bronnen, waaronder Paul Thurrot en ZDNet, weten dit bericht vandaag te bevestigen. ZDNet weet zelfs te melden dat Microsoft de update voor Windows RT onder de naam Windows RT 8.1 – om het lekker makkelijk te houden - door het leven zal gaan. Microsoft zou geen vergoeding vragen voor de update en deze wordt dus naar alle Windows 8 en Windows RT gebruikers uitgerold.

Windows 8.1 is een update voor het Windows 8 en Windows RT besturingssysteem en niet, zoals sommige media melden, een nieuw besturingssysteem. Het moet eerder gezien worden als de Service Packs die bij eerdere Windows versies aangeboden worden. De update brengt, als we kijken naar alle recente geruchten, veel verbeteringen en vernieuwingen. Zo moet de update kleinere Windows 8 tablets mogelijk maken, wordt de Snap View vernieuwd, maakt Microsoft kleinere tegels op het homescreen mogelijk en wordt Internet Explorer 11 geïntroduceerd.

Bètaversie in juni

De verwachting is dat Microsoft een eerste bètaversie van Windows 8.1 beschikbaar stelt tijdens de Build-conferentie die in juni plaatsvindt. De uitrol van de update wordt in augustus verwacht.

Overige wijzigingen

In de overige screenshots zijn er nog kleine wijzigingen te vinden. Zo kun je in het screenshot hieronder zien dat het desktop thema in Windows 8 subtiel is aangepast.


Reacties op dit onderwerp