Doorgaan Annuleren

Kleinere en goedkopere Windows 8 tablets op komst

02 april 2013 09:21

Microsoft verlaagt de minimale schermresolutie van tablets voor hardwarefabrikanten. Daarmee is de weg vrij voor kleinere tablets en de e-bookreader die Microsoft aan het ontwikkelen zou zijn.

In de laatste Windows Certification Newsletter, een nieuwsbrief die Microsoft stuurt naar hardwarefabrikanten die Windows 8/RT-toestellen willen maken, voert Microsoft een opvallende wijziging door.

Het verlaagt de minimum schermresolutie van 1.366 x 768 pixels naar 1.024 x 768 pixels en die versoepeling treedt onmiddellijk in werking. De tekst leest als volgt.

System.Client.Tablet.Graphics.MinimumResolutie versoepeld voor Windows 8
"We veranderen de System.Client.Tablet.Graphics.MinimumResolutie vereisten om een consequente minimumresolutie te creëren van 1.024 x 768 met een diepte van 32 bits voor alle formaatverhoudingen van Windows 8-systemen.

De fysieke afmetingen van het schermpaneel moet nog steeds overeenkomen met de schermverhouding van de native resolutie. Dit impliceert niet dat we partners aanmoedigen om regelmatig een lage schermresolutie te gebruiken. In feite zien we dat consumenten de schermen omarmen met hogere resolutie die een geweldige Windows-ervaring opleveren.

We begrijpen dat partners die ontwerpen verkennen voor bepaalde markten de grotere flexibiliteit in ontwerp behulpzaam kunnen vinden”, aldus Microsoft.

Worden Windows 8-tablets goedkoop?
Vooral de laatste, wat cryptische zin is interessant. Het is geen geheim dat sommige van de meest succesvolle tablets goedkope toestellen zijn met displays van zeven en acht inch. De nieuwe resolutie zou fabrikanten de gelegenheid geven om toestellen te maken die overeenkomen met de resoluties van de iPad Mini (1.024 x 768 pixels) en de Kindle Fire HD/Google Nexus 7 (beiden 1.280 x 800 pixels).De wijziging is een belangrijke concessie aan fabrikanten, maar levert tegelijk een belangrijk nadeel op voor gebruikers van Windows 8/RT. De lagere resolutie zou de ‘snapfunctie’ uitschakelen, waarmee twee apps uit de Windows Store tegelijk op het scherm kunnen worden weergegeven.

Reacties op dit onderwerp