Doorgaan Annuleren

Testversie opvolger Windows 8 gelekt

25 maart 2013 08:52

Op een Poolse website is een testversie van de opvolger van Windows 8 gelekt. Onder codename Blue werkt Microsoft aan opvolger voor Windows 8. Het gaat om een Alfa-versie met build 9364.

Belangrijke veranderen zijn meer mogelijkheden om de tegels in het Startscherm aan te passen. Deze verandering lijkt een beetje op de veranderingen van Windows Phone 8 en 7.8 ten opzichte van Windows Phone 7.5. Tegels kunnen in Windows Blue kleiner, maar ook groter worden. De grootste is in de nieuwe versie dubbel zo groot als de huidige grootste tegel en wordt dus een groot vierkant. Ook kun je de tiles een ander kleurtje geven.
Ook het aanpassen van het Startscherm wordt een stuk eenvoudiger dan in Windows 8. Een andere verandering is dat de Snap-functie waarbij je twee fullscreen apps of de desktop naast elkaar kunt gebruiken verandert wordt. Er komt nu ook een mogelijkheid om iedere app de helft van het scherm te geven. Het instellingen menu in de metro-interface wordt in Windows Blue ook uitgebreid, waardoor je het Configuratiescherm minder vaak hoeft te gebruiken. Ook bevat Windows Blue Internet Explorer 11 en zijn een aantal iconen veranderd. Screenshots maken is nu direct mogelijk via de Charm Delen. Ook zouden er nu mogelijkheden zijn om meldingen (alarms) in te stellen en is er ook een metro-versie van de Geluidsrecorder (Sound Recorder).Reacties op dit onderwerp