Doorgaan Annuleren

Groei Windows 8 nog altijd lager dan Vista

28 februari 2013 11:08

Het aandeel van Windows 8 in januari, 3 maanden na de release was nog altijd maar 2.26 procent volgens de cijfers van Net Applications. Het aandeel van Windows Vista was na 3 maanden 3,3 procent. Daarmee groeit Windows 8 nog altijd langzamer dan het lauw ontvangen Vista.

Ook in de eerste twee maanden na de introductie lagen de verbruikscijfers van Windows 8 lager dan die van Vista. Tijdens de feestdagen verwachtte Microsoft een een flinke stijging van Windows 8 computers. Deze bleek echter niet genoeg te zijn om Vista voorbij te streven. Het aandeel bleef steken op 1.6 procent terwijl dit bij Vista 2.2 procent was in de eerste twee maanden na de introductie.

Een verklaring voor de lagere cijfers zou een daling van de pc-verkoop kunnen zijn, aldus PCworld.
Een andere oorzaak is dan mensen sneller geneigd waren om van XP naar Vista over te stappen omdat XP als verourderd werd gezien. Tussen de release van Windows XP en Vista zat een periode van ruim vijf jaar, terwijl tussen Windows 7 en 8 maar drie jaar zit. Daarnaast werd Windows 7 erg goed ontvangen waardoor minder mensen geneigd zullen zijn om over te stappen naar Windows 8.

Reacties op dit onderwerp