Doorgaan Annuleren

Grote kernel update in Windows Blue

20 februari 2013 12:57

Een screenshot van twee builds van Windows Blue tonen dat de update voor Windows-systemen een grote update voor de NT-Kernel met zich mee zal brengen. De NT-Kernel wordt opgehoogd naar versie 6.3. Het lijkt er op dat Microsoft vannacht de eerste mijlpaal van de ontwikkeling van Windows Blue heeft bereikt.

Windows Vista introduceerde destijds kernelversie 6.0, Windows 7 en Windows 8 zorgden voor een incrementele update. Dat Windows Blue opnieuw zo'n incrementele update doorvoert zou betekenen dat er ongeveer evenveel veranderingen worden doorgevoerd als met eerdere Windows-versies het geval was.Microsoft bereikte vannacht de eerste mijlpaal bij de ontwikkeling van Windows Blue. In totaal zijn er slechts twee mijlpalen gepland, voordat het besturingssysteem uit wordt gebracht. In tegenstelling tot eerdere versies van Windows zou Microsoft niet van plan zijn om een vroege versie aan ontwikkelaars beschikbaar te stellen.

Met Windows Blue is Microsoft van plan om af te stappen van een meerjarige releasecyclus. Voorheen was het zo dat het 3 tot 5 jaar duurde voordat een nieuwe Windows-versie uitgebracht werd. Die tussentijd wil de softwaregigant graag terugbrengen tot ongeveer een jaar. Apple doet dit bijvoorbeeld ook met Mac OS X, waarvoor het elke zomer een grote update uitbrengt. Het is nog onduidelijk wat Microsoft voor prijzen gaat hanteren.

Reacties op dit onderwerp