Doorgaan Annuleren

Surface Pro op eerste dag al uitverkocht

10 februari 2013 15:51

Gisteren was een belangrijke dag voor Microsoft. De Surface Pro, de meest krachtige en met Windows 8 uitgerust Surface tablet van de softwaregigant, werd gelanceerd in onder meer Canada en de VS. Volgens Microsoft is de Surface Pro een groot succes want de variant met 128GB aan opslaggeheugen is inmiddels nergens meer te krijgen.Microsoft Surface Pro

Consumenten in een beperkt aantal landen, waaronder de VS en Canada, konden gisteren naar de winkel en konden terecht op de website van Microsoft voor de Surface Pro. Voor een prijs van 899 dollar wordt de 64GB variant aangeboden en voor 100 dollar extra kan de 128GB variant gekocht worden. Microsoft laat op haar blog weten dat de reactie van klanten op de nieuwe tablet geweldig is en dat de 128GB versie op dit moment zelfs al uitverkocht is. Het is niet duidelijk of dit komt door een beperkte voorraad of juist een grote vraag. Volgens Geekwire stonden er wel lange rijen bij verschillende Microsoft Stores.

De Microsoft Surface Pro is een 10.6 inch tablet met een Full HD display, een Intel Core i5 processor, een Intel HD 4000 grafische processor, 4GB aan werkgeheugen, een USB 3.0 poort, een microSDSX card reader, een Mini Displayport, Wifi en Bluetooth 4.0. Microsoft levert ook een stylus mee voor optimale bediening in de destop interface. In tegenstelling tot de Suface RT biedt de Surface Pro volledige toegang tot deze desktop interface waar de gebruiker legacy Windows programma’s kan installeren.

Microsoft Surface RT

Voorlopig is de Surface Pro in een beperkt aantal landen te koop, net als het geval was bij de lancering van de Surface RT. Het laatstgenoemde model wordt vanaf 14 februari ook in Nederland verkocht via de website van de softwaregigant. De prijs van de tablet ligt op 486 euro voor de 32GB versie en 586 euro voor de 64GB versie. Hiervoor krijg je onder meer een 10.6 inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Nvidia Tegra 3 quad-core processor, 2GB aan werkgeheugen, een USB 2.0 poort, een microSD card reader en Windows RT als besturingssysteem.

Reacties op dit onderwerp