Doorgaan Annuleren

Microsoft Blue niet alleen update voor Windows 8

08 februari 2013 16:22

Het is al een tijd bekend dat Microsoft werkt aan een eerste grote update voor Windows 8 onder de naam Blue. Volgens een betrouwbare bron van ZDnet.com, omvat deze update meer dan alleen Windows 8.

Verschillende essentiele updates voor Windows Phone, Skydrive, Outlook etc zullen ook onderdeel zijn van de Blue update. Blue betekend dus een verzameling van updates en vernieuwingen voor verschillende producten die rond dezelfde tijd uit moeten komen.

Voor die Blue-updates op de markt komen, zullen er nog kleine aanpassingen, firmware updates en nieuwe features toegevoegd worden aan de verschillende producten. Windows Phone heeft bijvoorbeeld al een kleine update gekregen onder de naam Portico.

Blue staat voor een grote verandering in de manier waarop Microsoft haar software en diensten bouwt en op de markt zet. Producten als Windows, Windows Live en Windows Server waren er op gericht om elke twee tot drie jaar een grote update af te leveren. Microsoft wil nu overstappen naar jaarlijkse updates.

Deze verandering is vooral voor Windows erg verreikend. Nu wordt om de zoveel jaar een nieuwe RTM-versie van Windows uitgebracht. Vervolgens duurt het enkele maanden voor die volledig is getest, en OEM’s ze op hun nieuwe hardware aanbieden. Microsoft wil Blue veel sneller bij de gebruiker brengen, mogelijk via de Windows Store.

Er is nog niets bekend over specifieke nieuwe features die Blue zal brengen voor de verschillende producten. Maar verbeteringen aan de gebruikservaring, nieuwe onderdelen voor ontwikkelaars, en nieuwe versies van geïntegreerde apps (Internet Explorer, Mail, Calendar, Bing) zullen hoogstwaarschijnlijk deel uitmaken van de vernieuwingen.

Blue zal volgens mijn bron ook enkele updates op het niveau van de kernel en drivers met zich meebrengen. Dat zou batterijleven en de algemene prestaties ten goede moeten komen. Achterwaartse compatibiliteit met Windows 8 en Windows Phone 8 blijft wel prioriteit.

Reacties op dit onderwerp