Doorgaan Annuleren

Microsoft brengt Surface-RT tablet naar Nederland

23 januari 2013 20:23

De Microsoft Surface RT is op 14 februari aanstaande eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar. Het is hier echter nog wachten op de Surface Pro die op 9 februari in de VS en Canada te koop zal zijn.

Microsoft maakt bekend dat de Surface RT vanaf 14 februari in dertien West-Europese landen te koop zal zijn, waaronder Nederland. De tablet zal verkrijgbaar zijn bij diverse retailers en de online Microsoft Store. De adviesprijs is voor Nederland vastgesteld op 486 euro voor het instapmodel met 32 GB opslag. Daarnaast is een model met 64 GB opslag beschikbaar en zullen versies verschijnen met of zonder Touch-cover toetsenbord.De Surface RT is uitgerust met een 10,6-inch touchscreen, een ARM-processor en werkt met de speciaal voor tablets ontwikkelde Windows RT. Daardoor kan deze tablet geen desktopapplicaties voor Windows draaien. Verder wordt de tablet uitgerust met usb 2.0, een slot voor microSD geheugenkaartjes en een HD video out poort.

Surface Pro


Als je ook desktopapplicaties op de Surface-tablet wilt draaien, dan moet je uitkijken naar de Surface Pro. Deze werkt met het besturingssysteem Windows 8 Pro en is vanaf 9 februari te koop in de Verenigde Staten en Canada. Wanneer de Surface Pro in Europa te koop zal zijn is niet bekend.

De Surface Pro heeft een 10,6-inch touchscreen en draait met een krachtiger Intel Core i5-processor. Dit betekent wel dat de batterijduur aanzienlijk korter zal zijn dan bij de andere tablets omdat deze processor meer energie verbruikt dan ARM-processors. Verder is de Surface Pro uitgerust met een usb 3.0 poort, een microSD geheugenkaartslot en een Mini DisplayPort. De Surface Pro heeft een krachtiger accu dan dan de Surface RT en is met 13,5 millimeter ruim 4 millimeter dikker dan zijn broertje.

De Surface Pro zal leverbaar zijn met 64GB en 128GB opslag. De adviesprijzen beginnen vanaf 899 dollar.

Reacties op dit onderwerp