Doorgaan Annuleren

Windows Blue is de gratis opvolger van windows 8

29 november 2012 07:31

Het klinkt misschien vreemd aangezien Windows 8 vorige maand pas gelanceerd is maar volgens recente berichten zou Microsoft halverwege volgend jaar al een nieuwe versie het besturingssysteem willen lanceren. De nieuwe versie gaat onder de codenaam ‘Windows Blue’ en kan gratis of voor een klein bedrag gedownload worden door Windows 8 gebruikers.

Windows Blue

Volgens The Verge, die zich baseert op bronnen die nauw betrokken zijn bij het Windows besturingssysteem, wordt Windows Blue ergens halverwege 2013 uitgebracht en worden met de nieuwe versie er een aantal belangrijk wijzigingen doorgevoerd, zowel in de user interface als de prijsstelling. Microsoft zou het besturingssysteem voor een klein bedrag aan willen bieden aan gebruikers die reeds een versie van Windows geïnstalleerd hebben.

Nieuwe apps en jaarlijkse updates

Windows Blue zou ook een ander SDK met zich meebrengen, maar dat houdt niet in dat Windows 8 applicaties niet onder Windows Blue zouden werken. Microsoft zou volgens The Verge ontwikkelaars van applicaties na de lancering van Blue gaan aanmoedigen om apps speciaal voor deze versie te ontwikkelen en minder op Windows 8 te focussen. Een ander belangrijke verandering die Windows Blue met zich meebrengt is dat het de start zou zijn van een jaarlijkse updatecyclus van Microsoft.


Lees verder op

Reacties op dit onderwerp