Doorgaan Annuleren

Volgende Windows wordt één systeem voor alle apparaten

23 juli 2014 09:29

Microsoft gaat de volgende Windows versie, Windows 9, samenvoegen tot één systeem voor alle apparaten. Windows Phones, tables en pc's zullen voorzien worden van één systeem en app store.

Dat heeft Microsoft-ceo Satya Nadella gezegd bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie uit komt, Nadella zegt enkel dat 'de volgende versie van Windows zal worden gestroomlijnd van drie besturingssystemen naar één, uniform besturingssysteem'.

De wijziging is een grote vooruitgang voor App ontwikkelaars. Hiermee kunnen applicaties zonder veel moeite voor de verschillende platformen worden gebouwd. Eerder kwam Microsoft al met een tool waarmee ontwikkelaars in één keer applicaties voor de pc, telefoon en Xbox kunnen bouwen.

Dinsdag verschenen de eerste screenshots van Windows 9, die volgens verschillende goed geïnformeerde websites authentiek zijn. Op de screenshots is onder meer een nieuw startmenu te zien. Microsoft heeft Windows 9 nog niet officieel aangekondigd. Windows 8 kwam uit in het najaar van 2012.


Reacties op dit onderwerp

januari 2015