Doorgaan Annuleren

Startmenu Windows 8.1 pas in 2015

03 juni 2014 08:07

Microsoft komt bij Update 2 voor Windows 8.1 nog niet met het nieuwe, kleinere startmenu voor Windows 8.x. Deze volgt pas in 2015.

Het nieuwe startmenu zou dan pas meekomen bij de volgende grote release van Windows, codenaam 'Treshold', dat gepland staat voor april volgend jaar. Dat meldt Microsoft-watcher Mary Jo Foley van ZDNet op basis van anonieme bronnen. Topman Terry Myerson, verantwoordelijk voor de Windows en Windows Phone besturingssystemen, toonde begin april op de Build-conferentie alvast een voorproefje van het nieuwe startmenu.

Deze bestaat uit de traditionele startknop plus het nieuwe met Windows 8 meegekomen tegeltjesscherm (Live Tiles) van de Modern UI. Het nieuwe startmenu zou een kleinere versie hiervan worden en daarmee meer overeenkomen met de traditionele Windows-startknop die we kennen van de oude versies Windows XP, Vista en Windows 7.

Volgens de bronnen van Mary-Jo Foley introduceert Microsoft dit menu nog niet in de aanstaande Update 2 voor Windows 8.1. Deze update staat vooralsnog gepland voor augustus


Reacties op dit onderwerp