Doorgaan Annuleren

Microsoft toont Surface Pro 3 tablet

21 mei 2014 08:35

Microsoft heeft een nieuwe tablet in de Surface reeks van het bedrijf aangekondigd. Het gaat om de Surface Pro 3 met een 12"-touchscreen. Naast de versies met een Core i5- en i7-cpu zal er ook een goedkopere versie worden uitgebracht die draait op een Intel Core i3-processor. De goedkoopste versie met de i3-processor zal over de toonbank gaan voor 799 dollar.

Naast de Intel Core processor beschikt de tablet over een 12" ClearType-touchscreen met een resolutie van 2160x1440 pixels. Het apparaat weegt 800 gram, is 9,1mm dik en beschikt over een magnesium behuizing. Verder beschikt de tablet over een usb 3.0 aansluiting, een mini displayport, een microsd-kaartlezer en zowel aan de voor- als achterzijde een 5 megapixel camera. Voor het maken van draadloze verbindingen is 802.11ac-wifi en bluetooth 4.0 aanwezig.

Het goedkoopste model heeft een prijskaartje van 799 dollar. Deze versie beschikt over een Intel Core i3-processor samen met 4GB werkgeheugen. Er is 64GB aan flashopslag beschikbaar. Het Core i5-model met 8GB werkgeheugen en 256GB flashopslag krijgt een adviesprijs van 1299, de eenvoudiger uitvoering met 4GB werkgeheugen en 128GB flashopslag zal 999 dollar kosten. De twee Surface Pro 3-modellen met een Core i7-cpu beschikken beide over 8GB ram en naar keuze 256GB of 512GB aan flashopslag. Voor deze modellen hanteert Microsoft adviesprijzen van respectievelijk 1549 en 1949 dollar. De Surface Pro 3 is per direct in de VS en Canada te koop. Het apparaat zal vanaf augustus ook in Nederland en Belgiƫ te koop zijn, maar Microsoft heeft de europrijzen nog niet vrijgegeven.

De behuizing heeft een kickstand om de tablet in verschillende standen te zetten. Volgens Microsoft is het mechaniek van de kickstand sterk verbeterd waardoor de tablet gemakkelijker in verschillende hoeken is te gebruiken. Zo is er een stand van circa 150 graden die met name handig is als de meegeleverde stylus wordt gebruikt. De stylus bevat bovendien een knopje aan de achterzijde die het scherm wakker maakt. na het maken van een notitie wordt deze automatisch in de cloudopslagdienst OneDrive opgeslagen. Met een druk op de knop op de stylus kan ook een foto worden geschoten en het biedt ook een aantal features met OneNote.

De vernieuwde type covers zijn ook dunner gemaakt waarbij ook de trackpad nauwkeuriger dan die van de voorgangers zou zijn, mede door het oppervlak groter te maken. Ook meent Microsoft dat de Surface 3 Pro met een trackpad gemakkelijker op schoot is te gebruiken doordat deze stabieler is. De accu moet het tot negen uur volhouden bij webbrowsing.

Microsoft toonde tijdens de presentatie van de Surface Pro 3 ook een dockingstation voor de Surface Pro 3. Deze zou een 4k-videosignaal uit kunnen sturen. Verder liet Adobe een voor touchbediening geoptimaliseerde versie van Photoshop zien.


Reacties op dit onderwerp