Doorgaan Annuleren

Windows Phone en RT gratis voor fabrikanten

13 december 2013 08:43

In zijn strijd tegen Android overweegt Microsoft Windows Phone en Windows RT gratis beschikbaar te stellen aan fabrikanten van mobiele apparatuur. Dat hebben bronnen bekend met de situatie verteld aan The Verge.

Terry Myerson bij Microsoft verantwoordelijk voor de besturingssystemen zou het gratis aanbieden van de software serieus overwegen als onderdeel van meer op handen zijnde veranderingen. Microsoft werkt momenteel aan nieuwe updates, waaronder de Threshold update die het startmenu terugbrengt en desktop gebruikers meer flexibiliteit biedt.

De gratis versies van Windows RT en Windows Phone komen volgens The Verge gelijk met de Threshold updates beschikbaar. Momenteel betalen fabrikanten licentiekosten voor het gebruik van Windows RT en Windows Phone. Het merendeel van de Windows inkomsten zijn afkomstig van fabrikanten die systemen maken op basis van Windows 8 en Windows RT. De licentie-inkomsten uit Windows Phone komen grotendeels te vervallen met de overname van Nokia, dat meer dan 80 procent van alle Windows Phone toestellen maakt.

Mocht Microsoft besluiten de besturingssystemen gratis te laten gebruiken, dan zal het een nieuwe inkomstenbron moeten aanboren. Het ligt voor de hand dat het dan apps en diensten van advertenties zal willen voorzien.

Reacties op dit onderwerp