Doorgaan Annuleren

Microsoft kondigt grote update voor Windows Phone 8 aan

14 oktober 2013 15:25

Microsoft heeft zojuist de derde grote update voor Windows Phone 8 aangekondigd. De update krijgt de naam GDR3 en voegt onder andere ondersteuning toe voor Full HD schermen.

De update voegt ondersteuning toe voor hogere resoluties en nieuwe processors. Zo kunnen fabrikanten na de update toestellen uitbrengen met een quad-code processor aan boord. Hierdoor kan Microsoft weer beter mee met de huidige smartphone markt.
Naast hardware ondersteuning voegt Microsoft ook nieuwe features toe. Zo zal het mogelijk zijn om apps te sluiten via het multitask scherm. Voorheen was het enkel mogelijk om een app te sluiten door wanneer de app geopend was, op de terug toets te drukken. Hiervoor moest de app dus wel eerst via het multitask scherm weer geopend worden.

Daarnaast zal het mogelijk zijn om de schermrotatie te vergrendelen. Hierdoor zal het scherm niet ongewenst gaat meedraaien als je bijvoorbeeld in bed ligt.

Ook zal er een mogelijkheid tot het instellen van custom ringtones en een ‘auto-modus’ worden toegevoegd. Via deze auto-modus kan er voorkomen worden dat smsjes en e-mails op het lockscreen worden getoond en de telefoon zal ook auto-replies kunnen sturen.
De komende weken en maanden zal de update gefaseerd uit worden gerold.


Reacties op dit onderwerp