Doorgaan Annuleren

Prijzen Windows 8.1 bekend

18 september 2013 15:50

Iedereen die momenteel Windows 8 heeft geïnstalleerd kan gratis de update naar Windows 8.1 installeren. Nieuwe licenties kosten ongeveer evenveel als Windows 8 en OEM en upgrades zullen niet meer beschikbaar zijn.

Via zijn Windows Blog maakte Microsoft de prijzen bekend voor Windows 8.1. Voor Windows 8.1 zal er 119,99 dollar betaald moeten worden en voor Windows 8.1 Pro is dat 199,99 dollar. Gebruikers die Windows 8 al reeds geïnstalleerd hebben kunnen de update gratis installeren. In Nederland zullen de prijzen €119,99 en € 279,99 uitkomen.Geen upgrades en OEM versies


Daarnaast zal Microsoft geen Upgrades meer aanbieden voor gebruikers met een oudere versie van Windows. Voorheen konden gebruikers met een Windows 7 of oudere licentie tegen een gereduceerde prijs upgraden.

Ook zal Microsoft geen 'System-builder' licenties meer verstrekken. Deze OEM licenties waren bedoeld voor mensen en systeembouwers die hun eigen systeem bouwden en bood een licentie tegen een scherpe prijs. De OEM licentie zou niet overdraagbaar zijn naar een ander systeem.

Reacties op dit onderwerp