Doorgaan Annuleren

IMAP voor Outlook.com

13 september 2013 10:35 computeridee.nl

Microsoft is, na jaren van standvastigheid, overstag gegaan m.b.t. het implementeren van de IMAP-protocol in Outlook.com. Dit protocol wordt al jaren gebruikt door vele concurrenten om email te synchroniseren maar Microsoft gaf altijd nog de voorkeur aan hn eigen xchange ActiveSync (EAS). Naast IMAP voegt Microsoft ook OAuth toe aan Outlook.com.

De reden van de IMAP in Outlook.com is dan er veel vraag naar ondersteuning van IMAP was na de lancering van Outlook.com. Microsoft maakte daarom tijdens een recente vragenronde op forumsite Reddit.com bekend IMAP eindelijk te omarmen.

‘Feedback gehoord’

“IMAP mag dan een verouderd protocol zijn, maar het wordt momenteel breed ondersteund op bijvoorbeeld smartphones en andere e-mailclients, zoals die op de Mac”, laat productmanager Steve Kafka weten op het officiële Outlook blog. “We hebben jullie feedback luid en duidelijk gehoord en deze is belangrijk voor ons.” Apple-diensten zoals Mail en Thunderbird for Mac maken geen gebruik van EAS.

Tegelijkertijd met de aankondiging van IMAP voegt Microsoft ook OAuth-ondersteuning toe aan Outlook.com. Dit biedt voordelen voor ontwikkelaars van mailapplicaties, want daarmee kan nog diepere integratie met Outlook-accounts gerealiseerd worden.

Lees verder op computeridee.nl

Reacties op dit onderwerp