Doorgaan Annuleren

Lenovo voegt startmenu en -knop toe aan Windows 8 via bloatware

23 augustus 2013 16:21 tweakers.net

Lenovo heeft aangegeven dat deze zijn te leveren Windows 8 computers gaat voorzien van een startmenu, startknop en een eigen app-store, deze zal door Sweetlabs worden ontwikkeld onder de naam Pokki, deze app lijkt veel weg te hebben van bloatware.

Microsoft wijzigt met Windows 8.1 zelf het startmenu en zal deze voorzien van een startknop maar Lenovo wilt niet wachten op deze update.
Lenovo ontwikkelt het startmenu, de startknop en de app-store echter niet zelf, maar kiest voor het Pokki-platform van SweetLabs, dat eerder een overeenkomst sloot met Acer.

De app Poki biedt de mogelijkheid om in het startmenu apps via een 'drag 'n drop' hierin te (ver)plaatsen, het blijkt daarbij niet alleen om de Windows-apps te gaan, maar ook om apps die specifiek voor het Pokki-platform ontwikkeld zijn. SweetLabs blijkt Lenovo dan ook te betalen voor de plaatsing van zijn Pokki-software op zijn pc's waarmee de software als bloatware te beschouwen is.
(Bloatware is software van derde partijen die fabrikanten om commerciĆ«le redenen op hun systemen plaatsen, waar de gebruiker niet om gevraagd heeft, die bij het eerste gebruik al voorgeĆÆnstalleerd staat en die het systeem vaak vertragen. neem als voorbeeld trials van anti-viruspakketten e.d.)

Het platform geeft gebruikers aanbevelingen welke apps zij kunnen downloaden, gebaseerd op het pc-gebruik. Pokki kan gebruikers echter nog niet doorsluizen naar de Windows Store: die mogelijkheid moet pas later dit jaar toegevoegd worden.

Lees verder op tweakers.net

Reacties op dit onderwerp