Doorgaan Annuleren

Grote reorganisatie op komst bij Microsoft

24 juni 2013 11:53

Microsoft-topman Steve Ballmer zou volgende week een grote reorganisatie willen aankondigen bij de technologiereus. Om zijn nieuwe koers te varen, zouden er namelijk ook enkele topmensen ontslagen worden. Dat meldt techsite All Things Digital, verbonden aan zakenkrant Wall Street Journal. .

Volgens Ballmer zou de reorganisatie nodig zijn omdat hij de focus van het bedrijf wil veranderen. Waar Microsoft nu nog vooral bekend is om software als Office en Windows, zou Ballmer Microsoft bekend willen maken om apparaten en diensten. Een aantal divisies zouden daardoor overbodig worden, wat tot ontslagen zou leiden. Daarbij zouden ook heel wat topmensen zijn.

Het gaat momenteel nochtans niet slecht met Microsoft. Windows 8 verkoopt niet slecht ondanks de vele kritiek, en volgende week komt de testversie van Windows 8.1 uit. Dat is een update voor het besturingssysteem, die een groot aantal klachten moet oplossen. Bovendien verkopen de Surface Pro-tablets goed, en zit ook Windows Phone in de lift. De winst steeg afgelopen kwartaal dan ook naar 7,6 miljard dollar.

Velen zagen het laatste kwartaal van vorig jaar als een belangrijk moment voor het bedrijf, met de lancering van Windows 8, maar eind dit jaar volgt opnieuw zo'n belangrijk moment. Dan wordt de belangrijke 8.1-update gratis beschikbaar, wat opnieuw velen zou kunnen overtuigen Windows 8 toch aan te schaffen. Bovendien ligt dan ook de nieuwe gameconsole Xbox One in de winkel. Hoewel die eerst veel kritiek kreeg omwille van een aantal beperkingen, werden die restricties opgeheven.

Reacties op dit onderwerp