Doorgaan Annuleren

Microsoft maakt aanpassen regio Xbox Live account eenvoudiger

03 januari 2013 17:17

Goed nieuws voor mensen die een andere thuisbasis voor hun Xbox Live account willen. Microsoft gaat het huidige proces een stuk makkelijker maken. Op dit moment is het nog een hoop gedoe en kan zes weken duren voordat je regio is veranderd. Maar met een nieuwe tool moet dit veranderen naar een paar muisklikken.

Momenteel wordt dit progamma getest, maar het heeft al positieve reacties mogen ontvangen. Hoe het veranderen van je thuisbasis invloed heeft op je Xbox Live ervaring hangt vooral af van hoe de wet geregeld is in een land.

Sommige landen hebben meer restricties op bepaalde zaken dan anderen. Maar ik denk dat het in Europa aardig vergelijkbaar is en dus niet zoveel uitmaakt. Maar mocht je ooit een iets grotere sprong wagen, dan neem je natuurlijk ook je Xdoos mee. Je kan één keer per drie maanden van regio veranderen. Bij het verhuizen neem je in ieder geval de belangrijkste dingen mee, zoals gamerscore, Xbox Live Gold-tijd en Microsoft-points. Je verliest daarintegen wel je Xbox Music abonnement en services die wel in je vorige regio beschikbaar waren en in de nieuwe niet.

Reacties op dit onderwerp